Ijsvogeltje

Ijsvogeltje

Een makhok in wording

Een makhok in wording

Winterse kooi

Winterse kooi

Groene specht

Groene specht

previous arrow
next arrow
Landelijke Natuurwerkdag 2023

Landelijke Natuurwerkdag 2023

Midden in de wijk Maaspoort in de gemeente ’s-Hertogenbosch ligt een oude eendenkooi. Een natuur- cultuurhistorisch monument dat ruim 350 jaar oud is en dateert van 1672.
LEEF JE UIT OP DE NATUURWERKDAG ZATERDAG 4 NOVEMBER.

Op zaterdag 4 november 2023 vindt de Natuurwerkdag plaats op meer dan 300 locaties verspreid over heel Nederland. De stichting Eendenkooi Maaspoort doet hiermee een oproep aan iedereen om die dag mee te werken bij de Eendenkooi Maaspoort.

Op de Natuurwerkdag is het behoorlijk aanpoten. Maar dan heb je ook wat! Het is heerlijk om jezelf een dagje uit te leven in natuur en landschap met bijvoorbeeld het maaien, het knotten van wilgen het onderhoud aan bomen en vele andere activiteiten. Een nuttige en gezellige dag om met vrienden en familie gezond bezig te zijn in het landschap.

  • Van 9.00 tot 13.00 worden de volgende werkzaamheden verricht bij de Eendenkooi Maaspoort: maaien, afvoeren maaisel, verwijderen van woekeraars zoals brandnetels, bramen en riet, onderhoud aan bomen en struiken, dus knotten, zagen, snoeien, hakken, rooien, planten.

Vangpijp


Bereikbaarheid

De ingang van de eendenkooi bevindt zich aan het Burgemeester van Zwietenpad (loopt evenwijdig aan de A59 in het Burgemeester van Zwietenpark.
Parkeer gelegenheid: Hazenburgstede (nabij scoutinggebouw). Kom over de brug, bewonder het natuurhistorisch natuurmonument en steek de handen uit de mouwen.

Meedoen en aanmelden
Voor mogelijkheid tot inschrijving en meer informatie kunnen belangstellenden terecht op www.natuurwerkdag.nl

Deelnemers wordt aangeraden stevige (hand)schoenen en werkkleding mee te nemen. Afhankelijk van het weer: laarzen en regenkleding. Per locatie is er een beperkte deelname mogelijk, dus meld je snel aan en leef je uit!

Informatie over de Natuurwerkdag bij de Eendenkooi Maaspoort:
Rut Stokman mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Telefoon: 073-6416854.

Kom je ook?
De stichting Eendenkooi Maaspoort doet een oproep aan iedereen die zaterdag 4 november mee wil werken in de natuur. In korte tijd krijg je als vrijwilliger een goed beeld van de gevarieerde werkzaamheden die natuur- en landschapsorganisaties verrichten.
In de pauzes wordt voor koffie/thee en soep gezorgd.

Eendenkooi Maaspoort

Werkgroep

Correspondentie via:
Teun Kelderman
teun.kelderman@hotmail.nl


Algemeen:
info@eendenkooimaaspoort.nl

Donaties

Doneren via deze QR-Code

Doneer eenvoudig via QR-code of deze link.
Dank voor uw donatie!

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

's-Hertogenbosch

Bewolkt

18.35°C

Bewolkt
Vochtigheid: 87%
Wind: SSW kracht 0.45 M/S
Vrouwtjeseend