• Ijsvogeltje

  Ijsvogeltje

 • Een makhok in wording

  Een makhok in wording

 • Winterse kooi

  Winterse kooi

 • Groene specht

  Groene specht

Eendenkooi Maaspoort bestaat dit jaar 350 jaar!

Dit jaar bestaat de Eendenkooi Maaspoort 350 jaar.

In 1672 krijgt Reinier van Meerwijck toestemming van de Staten Generaal de Eendenkooi aan te leggen en moet hij vanaf najaar 1672 cijns gaan betalen zodra hij de eerste “endvogel” gevangen heeft.
Om dit heugelijke feit te vieren worden er activiteiten ondernomen met en door de vrijwilligers van de stichting Eendenkooi Maaspoort.

Op woensdag 5 oktober komt Burgemeester Mikkers in het kader van het 350 jarig bestaan naar de Eendenkooi voor een rondleiding.

Op 5 oktober wordt er in de ochtend (10.00) een klas van 30 schoolkinderen ontvangen voor een rondleiding in de Eendenkooi en uitleg over de werkzaamheden en gereedschap (bijvoorbeeld de zeis).
Als de Burgemeester om 11.30 komt vertrekt deze klas terug naar school.
De burgemeester krijgt een rondleiding door de Eendenkooi (de laatste van de 17 eendenkooien die de huidige gemeente ’s-Hertogenbosch in het verleden gekend heeft), uitleg over eendenkooien, deze Eendenkooi en het in 2012 herbouwde kooihuisje.
Als de Burgemeester om 12.30 weg gaat komt er een 2e klas met 30 schoolkinderen op bezoek voor een rondleiding en uitleg.