• Eenden in de kooiplas

  Eenden in de kooiplas

 • Hoog water in een vangpijp

  Hoog water in een vangpijp

 • Woerd op een knotes

  Woerd op een knotes

 • Eend met kuikens

  Eend met kuikens

 • Canadese ganzen en meerkoet

  Canadese ganzen en meerkoet

 • Doorkijkje op de kooiplas

  Doorkijkje op de kooiplas

 • De observatiehut

  De observatiehut

 • Bevroren kooiplas

  Bevroren kooiplas

 • Een jonge ijsvogel wordt gevoerd

  Een jonge ijsvogel wordt gevoerd

 • Fluitekruid bij de kooiplas

  Fluitekruid bij de kooiplas

Landelijke Natuurwerkdag 2023

Categorie
Landelijke Natuurwerkdag
Datum
4 nov 2023 09:00 - 13:00

Landelijke NatuurwerkdagMidden in de wijk Maaspoort in de gemeente ’s-Hertogenbosch ligt een oude eendenkooi. Een natuur- cultuurhistorisch monument dat ruim 350 jaar oud is en dateert van 1672.
LEEF JE UIT OP DE NATUURWERKDAG ZATERDAG 4 NOVEMBER.
Op zaterdag 4 november 2023 vindt de Natuurwerkdag plaats op meer dan 300 locaties verspreid over heel Nederland. De stichting Eendenkooi Maaspoort doet hiermee een oproep aan iedereen om die dag mee te werken bij de Eendenkooi Maaspoort.

Op de Natuurwerkdag is het behoorlijk aanpoten. Maar dan heb je ook wat! Het is heerlijk om jezelf een dagje uit te leven in natuur en landschap met bijvoorbeeld het maaien, het knotten van wilgen het onderhoud aan bomen en vele andere activiteiten. Een nuttige en gezellige dag om met vrienden en familie gezond bezig te zijn in het landschap.

• Van 9.00 tot 13.00 worden de volgende werkzaamheden verricht bij de Eendenkooi Maaspoort: maaien, afvoeren maaisel, verwijderen van woekeraars zoals brandnetels, bramen en riet, onderhoud aan bomen en struiken, dus knotten, zagen, snoeien, hakken, rooien, planten.

Vangpijp


Bereikbaarheid

De ingang van de eendenkooi bevindt zich aan het Burgemeester van Zwietenpad (loopt evenwijdig aan de A59 in het Burgemeester van Zwietenpark.
Parkeer gelegenheid: Hazenburgstede (nabij scoutinggebouw). Kom over de brug, bewonder het natuurhistorisch natuurmonument en steek de handen uit de mouwen.

Meedoen en aanmelden
Voor mogelijkheid tot inschrijving en meer informatie kunnen belangstellenden terecht op www.natuurwerkdag.nl

Deelnemers wordt aangeraden stevige (hand)schoenen en werkkleding mee te nemen. Afhankelijk van het weer: laarzen en regenkleding. Per locatie is er een beperkte deelname mogelijk, dus meld je snel aan en leef je uit!

Informatie over de Natuurwerkdag bij de Eendenkooi Maaspoort:
Rut Stokman mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Telefoon: 073-6416854.

Kom je ook?
De stichting Eendenkooi Maaspoort doet een oproep aan iedereen die zaterdag 4 november mee wil werken in de natuur. In korte tijd krijg je als vrijwilliger een goed beeld van de gevarieerde werkzaamheden die natuur- en landschapsorganisaties verrichten.
In de pauzes wordt voor koffie/thee en soep gezorgd.

 
 

Powered by iCagenda

Educatie en rondleidingen

Het beroep van kooiker is eeuwenoud en gebonden aan tradities. Wil je zien hoe de kooiker vroeger aan het werk was?
Tijdens een rondleiding kun je een kijkje nemen 'achter de schermen' en ga je even terug in de tijd. Wij verzorgen rondleidingen voor groepen belangstellenden, scholen en verenigingen.

Educatie en rondleidingen >>

Informatie voor de open dag

 

 

Aanmelden voor een rondleiding?


Neem contact op met Rut Stokman via:

073-6416854  of  info@eendenkooimaaspoort.nl

Nieuws

Landelijke Natuurwerkdag 2023

Midden in de wijk Maaspoort in de gemeente ’s-Hertogenbosch ligt een oude eendenkooi. Een natuur- cultuurhistorisch monument dat ruim 350 jaar oud is en dateert van 1672.
LEEF JE UIT OP DE NATUURWERKDAG ZATERDAG 4 NOVEMBER.

Lees meer...

Rondleiding zondag 15 oktober 2023

In het Burgemeester Van Zwietenpark, ligt midden in de wijk Maaspoort een eeuwenoude eendenkooi verscholen. Omgeven door een brede sloot waardoor de eendenkooi afgesloten is als stiltegebied.
Er is niet vaak de gelegenheid om onder leiding van een van de beheerders een kijkje te nemen in dit 4 hectare groot mooie natuurgebied.

Lees meer...

Inschrijven nieuwsbrief

Een paar keer per jaar brengen wij een nieuwsbrief uit. In deze nieuwsbrieven leest u alles over wanneer er rondleidingen zullen plaatsvinden, info over hoe en wanneer u ons kunt komen helpen en u vindt er nieuwtjes en foto's.

Wilt u de nieuwsbrief van de Stichting Eendenkooi Maaspoort ontvangen, stuur dan een mail naar Rut Stokman:

r.a.m.stokman@home.nl

Nieuwsbrief-archief

Lees eerdere uitgaves van onze nieuwsbrief >>